Wat kan een loodgieter binnen jouw huis voor je betekenen?

De diensten van een loodgieter in Leiden, Den Haag of bijvoorbeeld Amsterdam lopen sterk uiteen. Zo kan een loodgieter ondersteuning bieden bij een renovatie van je woning of de realisatie van een aanbouw. De kans is groot dat er leidingen verlegd of gelegd moeten worden, onder meer bij het veranderen van de indeling in de badkamer. In het geval van een renovatie van de keuken zorgt een loodgieter niet alleen voor het leggen van een nieuwe waterleiding; ook de gasleiding kan verlegd worden, als je het fornuis op een nieuwe plek in de keuken plaatst. Zelf leidingen verleggen is bepaald niet zonder risico; de kans op lekkages is groot. Het komt regelmatig voor dat er speling ontstaat tussen losse leidingelementen, als huishoudens zelf aan de slag gaan. 

Lekkages opsporen en verhelpen 

Mocht er sprake zijn van een lekkage, dan kan dit in het geval van een lekkende afvoer of waterleiding al snel voor een ernstige waterschade zorgen. Het herstel daarvan kost weken, soms zelfs maanden. Mocht de dakbedekking lekken, dan kan het hout onder de dakbedekking gaan rotten. Loodgieters bieden ondersteuning door de bron van de lekkage voor je op te sporen en deze direct aan te pakken. 

Tip: schakel de spoeddienst van een loodgieter in, deze is vaak 24/7 bereikbaar om lekkages voor je op te lossen. 

Afvoer doorspuiten bij (beginnende) verstoppingen 

Niet alleen lekkages kun je met spoed op laten lossen door een loodgietersbedrijf; datzelfde geldt voor verstoppingen in de afvoer. Een verstopping kan leiden tot situaties waarin sanitaire voorzieningen nauwelijks meer te gebruiken zijn. Het is het gevolg van het feit dat water niet langer wegstroomt richting de centrale riolering. Loodgieters spuiten de afvoer onder een hoge druk door, of gebruiken een klein haakje om dikke proppen restafval uit de afvoer te trekken. 

Plaats een reactie