Tips voor het vinden van een goede loodgieter

Hoe vind je een professionele loodgieter in Eindhoven of een andere grote stad, op het moment dat je te maken hebt met een lekkage of verstopping? Het aantal loodgieters in de grote steden is door de jaren heen fors toegenomen. Helaas blijkt het hierbij niet altijd om bonafide loodgieters te gaan. De verhalen over loodgieters die achteraf een veel hogere prijs in rekening brengen dan vooraf gecommuniceerd zullen je wellicht niet onbekend zijn. Of denk aan loodgieters die op zeer onkundige wijze te werk gaan, met een grote schade aan de woning tot gevolg. In dit artikel vind je enkele tips, die je helpen een goede loodgieter te vinden. 

Tip 1: vraag bij meerdere loodgieters een offerte op 

Om een beeld te krijgen van een reëel kostenplaatje voor de uit te voeren werkzaamheden, is het raadzaam bij meerdere loodgieters een offerte op te vragen. Laat de loodgieters hun offerte zo uitgebreid mogelijk specificeren; het maakt het vergelijken van verschillende loodgieters makkelijker. Wees alert op eventuele stelposten, die de kosten fors op kunnen doen laten lopen. 

Tip 2: informeer naar de ervaringen van buren 

Ga eens langs bij de buren of andere omwonenden om te informeren naar de ervaringen die zij hebben met loodgieters in de regio. Welk loodgietersbedrijf leverde goed werk af? Over welk bedrijf hebben omwonenden minder goede verhalen gehoord? 

Tip 3: zoek naar een bedrijf met een spoeddienst 

Zeker bij een lekkage of bijvoorbeeld verstopping van de afvoer wil je snel geholpen worden om een ernstige schade aan je woning te kunnen voorkomen. Zeker een lekkage kan al snel voor een ernstige vochtschade zorgen. Kies om deze reden voor een loodgietersbedrijf met een spoeddienst. Normaliter is zo’n spoeddienst 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor ondersteuning bij de uitvoering van loodgieterswerk. 

Plaats een reactie