Tips om goedkoper te tanken tijdens je vakantie

Als je van plan bent om met de auto naar het buitenland te reizen, dan is het belangrijk om ook rekening te houden met de kosten voor brandstof. Tanken in het buitenland kan soms duurder zijn dan thuis, maar er zijn manieren om geld te besparen. In dit artikel delen we enkele handige tips om goedkoop te tanken tijdens je reis in het buitenland.

Kennis van lokale brandstofprijzen

Voordat je vertrekt, is het verstandig om je te informeren over de lokale brandstofprijzen in het land waar je naartoe reist. Maak gebruik van online bronnen of apps die de actuele prijzen weergeven. Door op de hoogte te zijn van de gemiddelde prijzen kun je beter inschatten waar je het voordeligst kunt tanken.

Vermijd snelwegen en toeristische gebieden

Tankstations bij snelwegen en toeristische gebieden hebben vaak hogere prijzen vanwege de vraag van reizigers. Probeer deze stations zoveel mogelijk te vermijden en zoek naar tankstations in kleinere steden of buiten de toeristische zones. Het kan de moeite waard zijn om een kleine omweg te maken om goedkopere opties te vinden.

Maak gebruik van tankpasjes

Sommige landen bieden tankpasjes of speciale kortingskaarten aan voor buitenlandse bezoekers. Deze pasjes kunnen je korting geven op brandstof of andere voordelen bieden. Informeer bij de lokale toeristeninformatie of bij tankstations zelf of er dergelijke pasjes beschikbaar zijn voor reizigers.

Zoek naar supermarkt-tankstations

In veel landen zijn er supermarkt-tankstations die goedkopere brandstof aanbieden in vergelijking met de reguliere tankstations. Deze supermarkt-tankstations zijn vaak te vinden bij grote supermarktketens en kunnen een aanzienlijke besparing opleveren. Let wel op de openingstijden, aangezien sommige supermarkt-tankstations buiten de normale openingstijden van de supermarkt gesloten kunnen zijn.

Let op valutakoersen

Als je reist naar een land met een andere valuta, dan is het belangrijk om de wisselkoersen goed in de gaten te houden. Soms kan het voordeliger zijn om te tanken met de lokale valuta in plaats van met je eigen valuta. Doe wat onderzoek en kijk of er eventueel extra kosten worden gerekend bij het betalen in vreemde valuta.

Reis licht en efficiënt

Houd er rekening mee dat het gewicht van je bagage invloed kan hebben op het brandstofverbruik van je voertuig. Reis zo licht mogelijk en vermijd overbodige bagage. Daarnaast is het belangrijk om je voertuig goed te onderhouden en de banden op de juiste spanning te houden. Een efficiënt rijdende auto kan je brandstofverbruik aanzienlijk verlagen.

Plaats een reactie