Een belangrijk voorwerp in je leven; de pen

Iedereen heeft dit voorwerp wel in meervoud in huis liggen; een pen. Vaak raak je pennen om de zoveel tijd ook ergens kwijt en kun je niet meer je boodschappenlijstjes maken. Hierdoor is het ook een leuk kadootje om te geven aan iemand. Je kunt een mooie pen online bestellen met bijvoorbeeld zijn/haar naam. Omdat je dan een persoonlijk kado geeft zal de persoon ook wat beter op de pen gaan letten en wat minder snel kwijtraken. Online zijn er namelijk ook veel meer opties om uit te kiezen en kun je de pen ook maken naar jouw smaak.

Hoelang bestaat de pen al?

Pennen bestaan al heel lang maar wel op verschillende manieren. De pen hoe we ze nu kennen is ontstaan in de 16de eeuw, dit zijn dan de vulpennen waarmee wij schrijven. Hiervoor werd er wat al geschreven door bijvoorbeeld veren en bamboe. Ook werd er vroeger gekrast met stenen op stenen om zo een soort tekeningen te maken om zo hun boodschap te laten zien. In de 19de eeuw werd er wel pas de eerste balpennen gemaakt waarmee wij nu nog steeds schrijven. Dit was een hele uitvinding omdat je niet meer hoefde te wachten totdat de inkt van de vulpen opgedroogde.

Verschillende soorten vulpennen

Er zijn heel veel verschillende pennen in de loop van de jaren ontstaan. Er bestaan balpennen, vulpennen noem maar op. Een mooi merk voor een vulpen is Parker. Een Parker vulpen is van goed materiaal gemaakt en ligt comfortabel in de hand. OOk deze pennen kun je in verschillende kleuren en stijlen kopen. Als je opzoek bent naar een parker vulpen bekijk dan even de google zoekresultaten als je parker vulpen bestellen winkel opzoekt. Vaak kun je hieruit wel een winkel vinden waar ze genoeg keuze van de parker vulpen verkopen. OOk kun je dan bekijken of je geen ander merk van een vulpen wilt.

Verschillende soorten pennenmerken

Er bestaan naast verschillende soorten pennen ook veel merken van pennen. Zoals hierboven genoemd is Parker een goed merk voor een vulpen. Maar hiernaast staat ook het merk Waterman. Deze pen staat meer bekend om het tijdloze design en wel hele goede kwaliteit. Deze pen kun je in de winkel kopen of je kunt een waterman allure pen bestellen op verschillende boeken en pennen sites. Deze pen kun je ook op verschillende manieren vullen zoals met losse inkt of met inkt uit een fles. Hierdoor kun je eigenlijk altijd en overal wel je pen vullen. Vergelijk dus de merken voordat je een pen koopt.

Welke voorkeur heb jij?

Ook zijn er natuurlijk niet alleen maar de fysieke pennen beschikbaar. Steeds vaker gaan mensen ook digitale pennen kopen. Zo kun je nu bijvoorbeeld al veel samenvattingen en teksten schrijven met de apple pencil of met een ander merkje. Ook wordt dit vaak gebruikt bij tekeningen en grafisch ontwerpers om te ontwerpen. Hierdoor wordt alles veel digitaler en kun je het gemakkelijker weghalen als iets fout is gegaan. Vaak merk je wel dat de nieuwere generatie dit pas fijn vind omdat hun weten hoe ze ermee om moeten gaan. als je wilt overstappen op digitaal schrijven test het eerst ergens uit, niet iedereen vindt het een fijne manier van werken.

Plaats een reactie