Een baan vinden bij jou in de buurt

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een baan in de buurt van je huis, zoals het besparen van reistijd, het vermijden van files en vertragingen in het openbaar vervoer. Als je op zoek bent naar vacatures in de buurt, zijn er een aantal handige tips die je kunt gebruiken om de leukste vacatures te vinden. In dit artikel lees je hoe je deze zoektocht het beste kunt aanpakken.

Begin bij het begin

Een goede voorbereiding is essentieel als je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Begin met het specifiek maken van je gewenste functie: welke verantwoordelijkheden wil je hebben, hoeveel uur wil je werken en wat is de maximale reistijd die je accepteert? Door deze droomfunctie helder voor ogen te hebben, kun je gerichter zoeken en vergroot je je kansen op succes. Pas deze focus ook toe op je CV door alleen relevante ervaringen te vermelden en te zorgen voor een indrukwekkende opmaak. Bedenk ook in welk gebied je wilt zoeken naar een baan. Als je bijvoorbeeld in Groningen woont en alleen geïnteresseerd bent in banen in de stad zelf, maak dan gebruik van vacaturesites en alerts die specifiek gericht zijn op vacatures in Groningen. Zo kun je je zoekopdracht nog verder verfijnen en gerichter zoeken naar de baan die perfect bij je past.

Stel relevante alerts in

Gebruik Google’s krachtige zoekfuncties om relevante alerts in te stellen. Begin met een zoekopdracht in Google en klik zodra de eerste zoekresultaten verschijnen op “Instellingen” in de menubalk en vervolgens op “Geavanceerd zoeken”. Voeg vervolgens “intitle:” toe aan je zoekopdracht, gevolgd door bijvoorbeeld de functietitel en locatie zoals “vacatures salesmedewerker Breda” in de bovenste zoekbalk. Verfijn je zoekresultaten op dezelfde pagina door de laatst bijgewerkte vacatures op een week of een maand te plaatsen. Zo krijg je alleen de meest recente vacatures te zien. Schakel daarnaast Google Alerts in om direct op de hoogte te worden gebracht wanneer er nieuwe relevante vacatures worden geplaatst.

Vergeet je eigen netwerk niet!

Misschien werkt er binnen jouw familie, vriendenkring of netwerk al iemand in dezelfde stad als waar jij woont? Dit is een veelvoorkomende combinatie en het kan zeker voordelig zijn bij het vinden van een baan in de buurt. Maak gebruik van je bestaande netwerk en vraag of zij je kunnen helpen bij het zoeken naar vacatures in jouw woonplaats. Wie weet staat er binnen het bedrijf van een bekende wel een passende functie open, wat je een mooie gelegenheid geeft om een indrukwekkende sollicitatiebrief te sturen.

Stap binnen bij een lokaal uitzendbureau 

Waarom zou je geen gebruik maken van de kennis en het netwerk van een uitzendbureau dat zich dag en nacht bezighoudt met het vervullen van uiteenlopende vacatures? Schrijf je in bij een of meerdere lokale uitzendbureaus, geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent en vraag om hun hulp. Als je jezelf goed presenteert, weten de intercedenten jou te vinden zodra ze de juiste vacature hebben!

Plaats een reactie